Focuri de arma in apropierea granitei si trei traficanti de tigari prinsi de politistii de frontiera suceveni, pe raza localitatii Brodina


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina au fost nevoiţi să facă din nou uz de armă, miercuri seară, în apropierea graniţei de nord a judeţului Suceava, pentru reţinerea a trei traficanţi de ţigări.

Din datele obţinute de la Biroul de presă al STPF Suceava, totul a avut loc în timp ce poliţiştii de frontieră se aflau în timpul executării unei misiuni specifice, moment în care au observat un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase.

Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă, profitând de întuneric şi terenul împădurit. Astfel, organele de ordine au fost nevoite să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, reuşindu-se reţinerea unui tânăr de 25 de ani din straja şi alte două persoane de sex masculin de 20 de ani domiciliate în Vicovu de Sus, judeţul Suceava.

Conform aceloraşi surse, în zona unde au fost reţinuţi cei trei tineri, s-au descoperit 3 colete voluminoase ce conţineau aproape 6.000 de pachete de ţigări marca „Doina” provenite din Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi iar ţigaretele, în valoare de peste 53.000 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării.

Tot pe parcursul zilei de miercuri şi poliţiştii de frontieră maramureşeni au avut parte de o descoperire interesantă, după ce au desfăşurat o acţiune specifică în zona de responsabilitate a SPF Sighet care a dus la descoperirea a 5.500 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 47.500 lei, într-un cimitir din localitatea Bocicoiu Mare.

Produsele din tutun erau ambalate în 11 colete învelite în folie de culoare neagră şi ascunse printre mormintele din cimitir.


Intră acum și în grupul de