Intră acum și în grupul de
Potrivit şefului DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, luni dimineaţa, angajatul SJU Suceava care a preluat produsele din carne de la firma din Bacău cu care spitalul are contract, a sesizat DSVSA întrucât avea suspiciuni privind calitatea cărnii primite. El a spus că o echipă de la DSVSA Suceava a verificat sesizarea şi a constatat că firma a livrat pulpe de pui dezosate care însă fuseseră decongelate, reetichetate ca şi cum ar fi carne proaspătă, refrigerată. „E vorba de o încălcare flagrantă a legii. Carnea avea miros şi era gri-verzui”, a spus Dulgheru. El a precizat că întreaga cantitate de carne, 290,5 kilograme, a fost sechestrată, iar firma băcăuană amendată cu 30.000 de lei.
Dulgheru a mai spus că firma urmează să fie monitorizată şi a subliniat că există o practică a unor firme care importă carne congelată „de peste mări şi ţări” şi care, înainte de expirare, este decongelată şi vândută drept carne refrigerată. Totodată, şeful DSVSA Suceava a menţionat că inclusiv maşina cu care se transporta carnea nu respecta legislaţia în vigoare întrucât pe jos, pe o folie din plastic, era o carcasă de porc, alături lăzi cu carne de pui, şi lăzi cu brânză şi alte produse alimentare. El a menţionat că maşina făcea transport de alimente şi spre unităţi din Botoşani şi Iaşi.