Contestatia celor de la SCCF Iasi a suspendat licitatia pentru repararea drumurilor din municipiul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În urma unei contestaţii depuse de SCCF Iaşi, licitaţia pentru desemnarea firmei ce va face întreţinerea şi reparaţiile la drumurile din municipiu a fost suspendată. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a arătat că această firmă participantă a contestat unele prevederi din caietul de sarcini şi a cerut şi anularea licitaţiei.

Potrivit edilului-şef sucevean, această contestaţie a fost acceptată parţial, doar în ceea ce priveşte prevederile din caietul de sarcini, iar municipalitatea nu va contesta decizia şi va reface caietul de sarcini conform deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Astfel, SCCF Iaşi a semnalat că în caietul de sarcini se menţionează că Primăria municipiului Suceava este finanţator şi municipiul Suceava este beneficiar, fiind două entităţi diferite, urmând ca în acest caz să se corecteze şi să fie înscris municipiul Suceava în ambele cazuri.

Totodată, firma a contestat prevederea conform căreia firma câştigătoare trebuie să refacă gratuit pe perioada garanţiei dacă lucrarea este afectată şi a cerut ca intervenţia să fie gratuită doar dacă se stabileşte că este vina constructorului.

Mai mult, firma a cerut ca plata să fie făcută la 60 de zile de la emiterea facturilor şi nu la 60 de zile de la recepţia lucrări, dar şi excluderea din dotarea necesară a unei instalaţii full-jet, întrucât există instalaţii similare care poartă alte denumiri.

Primarul Ion Lungu a declarat că în cinci zile caietul de sarcini va fi modificat urmând ca ulterior să fie organizată licitaţia. „Deja am pierdut 22 de zile cu această contestaţie”, a spus primarul care doreşte ca în cel mai scurt timp să fie selectată firma care să se ocupe de întreţinerea drumurilor din municipiu.

Consiliul Local a alocat 14 milioane de lei pentru lucrările de întreţinere şi de reparaţie a drumurilor din municipiul Suceava.


Intră acum și în grupul de