Tineri din sase tari vor surprinde in fotografii imaginea reala a Bucovinei. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Treizeci de tineri din şase țări europene (Portugalia, Lituania, Slovenia, Italia, Germania și România) se vor afla în perioada 12-23 aprilie 2012 în ţară, unde vor surprinde spațiul românesc bucovinean si moldovean în fotografii, materiale video și testimoniale, urmând ca la finalul proiectului să promoveze România reală în comunitățile de provenienţă (mai multe detalii pe www.realromania.org), informează într-un comunicat de presă Bogdan Petru Pintican, managerul proiectului.

Potrivit acestuia, Asociația „Support for Youth Development” din Cluj-Napoca anunță lansarea proiectului internațional „Romania Seen Through Your Camera 2: Moldova”, proiect ce vizeză combaterea stereotipurilor și a prejudecăților tinerilor străini legate de România folosind ca instrumente fotografia și metodele de educație non-formală, promovând totodată solidaritatea şi toleranța în rândul tinerilor.

„Proiectul va fi unul itinerant, tinerii urmând să călătorească în spațiul rural (Voroneţ, Durău, Sihastria) și urban (Suceava, Târgu Neamţ, Iași). În aceste locații vor avea oportuniatea de a intra în contact direct cu comunitatea locală prin seri interculturale, putând de asemenea să îi familiarizeze pe localnici cu tradițiile și cultura țării din care provin. Pe parcursul proiectului, participanții vor uploada fotografiile făcute și vor scrie impresii pe viitorul site al proiectului (www.moldova.s4yd.ro).

Rezultatele proiectului se vor materializa într-o serie de 100 de albume foto și 200 DVD—uri ce vor fi distribuite în cele şase țări participante la proiect. De asemenea, fiecare organizație parteneră va pregăti prezentări publice și expoziții foto în ţările lor, promovând o imagine reală a României, urmând ca în luna august 2012 proiectul să fie continuat cu cea de-a treia ediţie în regiunea Dobrogea”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de