Politist de frontiera, impuscat in picior, dupa ce a fugit de la locul accidentului pe care il provocase


Intră acum și în grupul de

Un poliţist de frontieră, în vârstă de 47 de ani, agent în cadrul SPF Brodina, a fost împuşcat în gambă de un agent de poliţie, după ce s-a răsturnat cu o maşină de teren într-o râpă, de 8-9 metri, în zona localităţii Ulma şi a refuzat să meargă la post pentru a da declaraţii, fugind de la locul faptei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, agentul de poliţie din cadrul IPJ Suceava a fost chemat la evenimentul rutier de o femeie, iar când a ajuns la locul accidentului l-a găsit lângă maşină pe agentul de poliţie de frontieră, aflat în afara programului şi îmbrăcat cu haine civile.

Agentul de poliție i-a solicitat conducătorului auto să-i prezinte documentele personale și ale autoturismului, dar acesta a refuzat categoric şi în plus, pe lângă injurii, a sărit să-l bată pe poliţist.

„Agentul a încercat să-l imobilizeze, iar, după efectuarea somației legale, a fost nevoit să folosească armamentul din dotare trăgând patru focuri în plan vertical apoi un foc spre membrele inferioare ale bărbatului, glonțul lovindu-l în treimea inferioară a gambei drepte”, a mai adăugat Ionuţ Epureanu.

Imediat, la faţa locului, s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul IPJ Suceava, împreună cu un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Conducătorul auto a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul municipal Rădăuţi, unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale, iar din cauza faptului că emana un puternic miros de băuturi alcoolice, acestuia i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest şi recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei dar, şi aici, bărbatul a continuat circul refuzând toate solicitările.

În acest caz s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe şi refuzul de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.


Intră acum și în grupul de