Acasă Actualitate Politist de frontiera, impuscat in picior, dupa ce a fugit de la...

Politist de frontiera, impuscat in picior, dupa ce a fugit de la locul accidentului pe care il provocase


Intră acum și în grupul de

Un poliţist de frontieră, în vârstă de 47 de ani, agent în cadrul SPF Brodina, a fost împuşcat în gambă de un agent de poliţie, după ce s-a răsturnat cu o maşină de teren într-o râpă, de 8-9 metri, în zona localităţii Ulma şi a refuzat să meargă la post pentru a da declaraţii, fugind de la locul faptei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, agentul de poliţie din cadrul IPJ Suceava a fost chemat la evenimentul rutier de o femeie, iar când a ajuns la locul accidentului l-a găsit lângă maşină pe agentul de poliţie de frontieră, aflat în afara programului şi îmbrăcat cu haine civile.



Agentul de poliție i-a solicitat conducătorului auto să-i prezinte documentele personale și ale autoturismului, dar acesta a refuzat categoric şi în plus, pe lângă injurii, a sărit să-l bată pe poliţist.

„Agentul a încercat să-l imobilizeze, iar, după efectuarea somației legale, a fost nevoit să folosească armamentul din dotare trăgând patru focuri în plan vertical apoi un foc spre membrele inferioare ale bărbatului, glonțul lovindu-l în treimea inferioară a gambei drepte”, a mai adăugat Ionuţ Epureanu.

Imediat, la faţa locului, s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul IPJ Suceava, împreună cu un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Conducătorul auto a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul municipal Rădăuţi, unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale, iar din cauza faptului că emana un puternic miros de băuturi alcoolice, acestuia i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest şi recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei dar, şi aici, bărbatul a continuat circul refuzând toate solicitările.

În acest caz s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe şi refuzul de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version