Masina burdusita cu tigari parasita de ocupanti la 300 de metri de granita cu Ucraina la vederea politistilor de frontiera


Intră acum și în grupul de

O maşină burduşită cu ţigări de contrabandă şi abandonată pur şi simplu a fost găsită de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina, sâmbătă după-amiază în jurul orelor 16:00, la aproximativ 300 de metri distanţă de graniţa cu Ucraina.

Pentru că lângă autoturism nu se afla nici o persoană, ocupanţii acestuia dispărând la vederea poliţiştilor de frontieră, organele de ordine au trecut la verificarea maşinii fiind observate în interior mai multe colete ce conţineau ţigări provenite din contrabandă.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul aparţine unui tânăr de 26 de ani din localitatea Straja, judeţul Suceava. Acesta împreună cu alţi doi tineri de 19 ani tot din aceeaşi localitate au încercat să introducă ilegal în ţară aproximativ 5.000 de pachete cu ţigări provenind din Republica Moldova” ne-a declarat comisar Ilie Poroch, purtător de cuvânt în cadrul STPF Suceava.

Autoturismul şi cele trei persoane, reţinute ulterior, au fost conduse la sediul SPF Brodina pentru continuarea cercetărilor, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 45.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

„Cei trei tineri sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă. De asemenea conducătorul auto, deoarece nu deţine permis este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere iar proprietarul maşinii pentru săvârşirea infracţiunii de încredinţarea spre conducere a unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere” a mai adăugat Ilie Poroch.


Intră acum și în grupul de