Au inceput inscrierile pentru „Concursul judetean de dans modern”, care va avea loc la Iulius Mall Suceava. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Suceava împreună cu Palatul Copiilor din municipiu au dat startul înscrierilor la “Concursul judeţean de dans modern”, care se va desfăşura duminică, 20 mai 2012, la Iulius Mall Suceava, se arată pe site-ul Palatului Copiilor.

Potrivit aceleiaşi surse, obiectivele acestei competiţii sunt: stimularea copiilor cu aptitudini în domeniul dansului, dezvoltarea simţului artistic şi cultivarea gustului estetic al copiilor, evidenţierea spiritului creator al elevilor şi în special al profesorilor conducători de cercuri coregrafice, întărirea sentimentelor de prietenie şi conlucrare între elevi.

La concurs pot participa elevi cu vârsta cuprinsă între 8 şi 18 ani, pe trei categorii de vârstă: 8-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani, corespunzător claselor I-IV, V-VIII, IX-XII. „Genurile de dans acceptate în concurs sunt: modern, popular stilizat, contemporan, de caracter, fantezie coregrafică, clasic, cu temă şi balet modern. Formaţia participantă trebuie să fie compusă din maxim 18 concurenţi. Grupul de dans (fete, băieţi, mixt) va fi alcătuit din cel mult 6 membri. Pentru a fi jurizată, o formaţie va prezenta obligatoriu două numere diferite din genurile de dans menţionate, în regulament nefiind incluse următoarele stiluri de dans – breack dance şi street dance. Fiecare reprezentaţie va dura în jur de 3-4 minute. De asemenea, muzica fiecărui grup va fi înregistrată pe un CD pe care se va scrie unitatea şcolară, genul de dans abordat şi categoria de vârstă. Genul de dans, muzica şi costumaţia rămân la latitudinea conducătorului de formaţie”, se precizează pe site-ul pacosv.ro

Conform acestuia, evoluţia fiecărei formaţii va fi apreciată de juriu în funcţie de: valoarea coregrafică (compoziţie), valoarea interpretativă (execuţie tehnică), impresie artistică, originalitate, costume. Din juriu vor face parte profesori care nu au formaţii în concurs, aceştia fiind desemnaţi de IŞJ Suceava, cu menţiunea că jurizarea se va face pe cele trei categorii de vârstă amintite mai sus, separat pe şcoli şi cluburi ale copiilor.

Pe platforma online a Palatului Copiilor din Suceava se mai arată că cei care doresc să se înscrie la “Concursul judeţean de dans modern” trebuie să comunice acest lucru către instituţia suceveană, până în data de 15 mai 2012. Acest lucru se poate face la adresa Palatului (str. Dragoş Vodă, tel./fax – 0230/522.984, e-mail: [email protected]), în baza fişei de înscriere (şcoala, genul de dans, categoria de vârstă, tabelul nominal cu elevii concurenţi, profesor îndrumător), cu precitarea că intrarea în concurs se face numai pe bază de înscriere.


Intră acum și în grupul de