Doi tineri din Ipotesti, judetul Suceava, retinuti de procurori pentru trafic cu minore


Intră acum și în grupul de

Doi tineri din Ipoteşti, cu vârstele de 35 şi respectiv 34 de ani, se află în plină anchetă penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava fiind cercetaţi pentru trafic cu minore.

Potrivit datelor pe care le deţinem, în perioada 2009-2011, cei doi au racolat trei minore de pe raza judeţului Suceava și o altă tânără, de pe raza judeţului Iași, în scopul exploatării sexuale. Iniţial, fetele au fost convinse prin false promisiuni privind un viitor mariaj apoi bătaia a fost forma de convingere prin acte de violență obligându-le pe minore să întrețină de relaţii sexuale contra-cost, cu diferiți clienți identificați de către ei.

Conform procurorilor, actele sexuale se consumau fie în locuinţele celor doi tineri, fie în diferite unităţi de cazare în comun de pe raza municipiului Suceava şi localităţile limitrofe, banii fiind încasați de către aceștia.

„Ulterior, cei doi au plasat, cele patru victime altor trei persoane în scopul exploatării sexuale, prin determinare sau obligare la practicarea prostituţiei în Germania, în diferite bordeluri. Urmărind să transporte victimele minore în Germania, în vederea exploatării sexuale a acestora fiind solicitat ajutorul unui tânăr de 24 de ani, din municipiul Fălticeni, care, contra sumei de 100 de euro/bucată, le-a falsificat actele de identitate modificându-le anul naşterii, astfel încât să rezulte că sunt majore”, ne-au declarat surse din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

Odată ajunse în Germania, victimele au fost găzduite în apartamentul unui bărbat din comuna Botești, judeţul Neamț, după care sub amenințările verbale şi cu acte de violență au fost plasate în diferite bordeluri din localitatea Sidelfingen, pe raza căreia au fost depistate de către autoritățile germane și ulterior repatriate în țară.

După ce minorele au povestit tot organelor de ordine, cei trei tineri au fugit în Spania, ținând cont de faptul că mai aveau și “probleme judiciare”, pentru furturi comise pe teritoriul Germaniei.

În urma probatoriului administrat, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de toţi cei care au participat la traficarea fetelor, iar luni dimineaţă, lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, cu sprijinul IPJ Suceava – Seviciul de Intervenţie Rapidă, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, SRI – Secţia judeţeană Suceava şi SCCO Neamţ, sub coordonarea procurorilor DIICOT Suceava au efectuat 7 percheziții domiciliare pe raza judeţelor Suceava și Neamț și au fost puse în executare 4 mandate de aducere, ceilalți învinuiți, fiind plecați din țară.

„Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate în vederea cercetărilor 3 laptop-uri, un calculator, 10 hard disk-uri, 8 telefoane mobile, 8 carduri de memorie, suma de 2.000 euro, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor”, ne-au mai declarat sursele citate.


Intră acum și în grupul de