FINALA EUROPA LEAGUE 2012, evenimentul fotbalistic al anului in Romania


Intră acum și în grupul de

Echipele spaniole Atletico de Madrid şi Athletic Club Bilbao vor disputa, miercuri de la 21:45, pe Arena Naţională, finala Europa League 2012.

Potrivit gandul.info, cele două echipe care se vor înfrunta în finala Europa League 2012 de la Bucureşti valorează sute de milioane de euro, conform site-urilor de specialitate. Jucătorii lui Atletico Madrid sunt cotaţi la 179,5 milioane de euro, iar cei de la Bilbao – la 141,7 milioane de euro.

Interesant este că Bilbao are în lot numai jucători basci, cu o singură excepţie: venezueleanul Fernando Amorebieta, care are însă şi naţionalitate spaniolă. De cealaltă parte, Atletico Madrid are 13 jucători străini, din Brazilia, Columbia, Turcia sau Belgia. Vedeta incontestabilă a lui Atletico Madrid este atacantul columbian Falcao, care valorează 40 de milioane de euro şi a marcat deja 33 de goluri în acest sezon. De partea cealaltă, Bilbao contraatacă prin Fernando Llorente, bascul de 25 de milioane de dolari care a punctat de 17 ori.

Şi la nivelul băncilor tehnice, duelul va fi unul foarte interesant: ambii antrenori sunt argentinieni, iar elevul îşi va înfrunta la Bucureşti profesorul. Diego Simeone, actualul tehnician de la Atletico Madrid, a jucat şase ani sub comanda lui Marcelo Bielsa, pe când acesta antrena naţionala Argentinei. Diego Simeone a preluat-o pe Atletico Madrid la finalul lui 2011, Marcelo Bielsa e la Bilbao din iulie 2011. Pentru Simeone, 42 de ani, Atletico Madrid e primul club pe care îl antrenează. Bielsa, 56 de ani, are mai multă experienţă, fiind fostul selecţioner al Argentinei şi al naţionalei din Chile, mai arată gandul.info.


Intră acum și în grupul de