900.000 de timbre fiscale pentru tigari, gasite ascunse intr-un TIR ce vroia sa iasa din tara prin Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Ucrainenii nu vor să se înveţe minte şi pace! După ce mai multe auto-trenuri ucrainene au încercat să scape cu marfă de contrabandă de controlul vameşilor din Punctul de Trecere al Frontierei Siret, judeţul Suceava, fără sorţi de izbândă, o nouă captură impresionantă a fost făcută de organele vamale.

Potrivit datelor pe care le deţinem, pe parcursul zilei de duminică, la Biroul Vamal de Frontieră Siret s-a prezentat un automarfar înmatriculat în Ucraina, condus de un bărbat cu aceeaşi cetăţenie, care circula în tranzit pe teritoriul Comunităţii Europene, din Turcia spre ţara de origine.

Conform documentelor de călătorie, trecerea prin PTF Siret ar fi trebuit să fie mai mult o formalitate deoarece actele arătau că TIR-ul transporta articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, doar că realitatea era alta.

“La controlul fizic amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite, ascunse printre produsele textile, nu mai puţin de 900.000 de timbre fiscale pentru marcarea pachetelor de ţigări. Conform prevederilor legale în vigoare, autoritatea vamală a reţinut timbrele şi a predat cazul organelor competente pentru continuarea cercetărilor, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, informează într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al DRAOV Iaşi, insp.princ. Liana Barbu.


Intră acum și în grupul de