Au inceput cursurile de invatare a limbii franceze, la Casa Prieteniei din Suceava


Intră acum și în grupul de

Biroul Francez în parteneriat cu Institutul Regional Francez din Iași și Departamentul de Limbi și Literaturi Străine a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează cursuri săptamânale de limba franceză, la Casa Prieteniei, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Biroului Francez.

Potrivit acestora, programul se desfășoară ca urmare a Parteneriatului încheiat între Organizația Internațională a Francofoniei și Guvernul României, încă din anul 2000, iar cursurile se adresează funcționarilor europeni fiind finanțate de OIF, Délégation Wallonie-Bruxelles și Marele Ducat al Luxemburgului. „De-a lungul anilor, funcționari din administrațiile centrale și locale, magistrați, jurnaliști au beneficiat de aceste cursuri. Parteneriatul cu Biroul Francez s-a făcut ca urmare a propunerii Institutului Regional Francez din Iași care va organiza și la Suceava un prim modul, de 30 de ore predare limbă franceză, pentru Tribunalul Suceava”, se arată în documentul citat.

„Cursurile încep astăzi, 17 mai 2012, printr-o testare inițială a celor 41 de cursanți și vor avea loc săptămânal la Biroul Francez din Casa Prieteniei începând de săptămâna viitoare. La finalul modulului, cursanții vor obține un certificat din partea Institutului Regional Francez Iaşi”, transmit voluntarii Biroului Francez.


Intră acum și în grupul de