La Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi Falticeni a fost celebrata „Ziua Eroilor”


Intră acum și în grupul de

Cadre şi elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au participat joi, 24 mai 2012, la manifestările prilejuite de sărbătorirea „Zilei Eroilor”, informează într-un comunicat de presă, cpt. Irina Airinei, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei fălticenene.

„Astăzi am sărbătorit << Ziua Eroilor >> , când, an de an, împlinim o datorie morală: comemorarea ostaşilor români şi străini căzuţi pe câmpurile de luptă ale ţării.

Astfel, întreg personalul unităţii noastre şi elevii jandarmi au participat la programul organizat la sediul unităţii cu acest prilej: arborarea Drapelului Naţional, prezentarea semnificaţiei Zilei Eroilor, păstrarea unui moment de reculegere.

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni a participat la activităţile organizate la nivelul judeţului cu subunităţi de elevi pentru defilare şi gardă la monumentele din Liteni, Boroaia, Dolheşti şi Fălticeni”, se arată în document.

Începând cu ora 13.00, elevi şi cadre ale şcolii au participat alături de membri ai comunităţii locale şi reprezentanţi din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale la ceremonia depunerii de coroane şi jerbe de flori, la Monumentul Eroilor din Piaţa Nada Florilor din Fălticeni.

„Slujba de cinstire a celor căzuţi la datorie şi comemorarea glorioaselor acte de eroism naţional a fost oficiată de preotul şcolii, Cătălin Simion. Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi a asigurat garda la monument, a constituit garda port-drapel, iar o companie de elevi jandarmi a încheiat defilând ceremonialul militar”, precizează Irina Airinei în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de