Itcanenii din fostele locuinte CFR ar putea beneficia in acest an de apa rece de la reteaua municipala (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Locuitorii din fostele apartamente de serviciu ale CFR din cartierul Iţcani al municipiului reşedinţă de judeţ au toate şansele ca începând din acest an să beneficieze de apă potabila de la reţeaua centralizată a municipiului.

Anunţul a fost făcut de ocupantul fotoliului de primar al oraşului, Ion Lungu, pe parcursul zilei de miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul municipalităţii.

În acest sens, propunerea de extindere a reţelei de conducte va fi supusă dezbaterii şi aprobării consilierilor locali în cadrul şedinţei ordinare ce va avea loc joi.

Potrivit edilului şef în exerciţiu, este vorba despre introducerea a 365 de metri de ţeavă care vor deservi 27 de familii ce locuiesc pe strada Gării din Iţcani în patru imobile care au aparţinut înainte CFR-ului, fiind locuinţe de serviciu, şi care s-au alimentat până acum din reţeaua CFR.

“Acolo nu s-a putut face acest lucru prin proiectul ISPA deoarece pentru că, conducta de apă ce alimentau locuinţele cumpărate între timp de proprietari aparţine CFR-ului. Din păcate, acolo sunt pierderi foarte mari pe care CFR nu le mai poate suporta. Ca atare, am făcut un proiect prin care să racordăm cele 27 de familii la reţeaua centralizată valoarea lucrărilor ridicându-se la suma de peste 71.000 de lei, termenul de execuţie al acestora fiind de două luni”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de