Agresiune electorala asupra unui candidat, cercetata de politisti pe raza localitatii Poieni, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Organele de ordine, din cadrul Secţiei de Poliţie rurală nr.2 Bosanci, derulează cercetări cu privire la un incident electoral înregistrat pe parcursul zilei de miercuri, victima fiind un candidat la alegerile din 10 iunie, în vârstă de 43 de ani.

Potrivit datelor furnizate de Centrul de Comunicare Judeţean Suceava poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „lovire şi alte violenţe” ca urmare a unei sesizări privind agresiunea unui candidat la funcţia de consilier local din comuna Udeşti.

Bărbatul, ajutat de patru susţinători, distribuia materiale electorale proprii, dar și copii ale unor articole negative din mass-media la adresa actualului primar, moment în care în zonă a venit un localnic de 52 de ani, având asupra sa un baston din cauciuc și a intenționat să-l lovească, fără însă a reuși acest lucru.

Cu toate acestea candidatul atacat a depus plângere prealabilă, solicitând efectuarea de cercetări față de agresor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.

Într-un comunicat trimis pe adresa redacţiei NewsBucovina.ro, „Centrul de Comunicare Judeţean Suceava accentueză recomandarea adresată cetăţenilor de a conştientiza riscurile pe care le presupune nerespectarea legii electorale, precum şi sancţiunile legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei în cauză”.


Intră acum și în grupul de