De 1 Iunie, copiii de la Complexul Terapeutic Blijdorp din Suceava au demonstrat ca au spirit competitiv


Intră acum și în grupul de

De „Ziua Internaţională a Copilului”, beneficiarii Complexului Terapeutic pentru copilul cu handicap sever şi moderat „Blijdorp România – O nouă viaţă” din Suceava, au demonstrat că au spirit competitiv, fiecare participând la cel puţin o activitate sportivă desfăşurată în curtea centrului.

Evenimentul intitulat „Bucuria copiilor” a adunat laolaltă în jur de 70 de copii cu dizabilităţi din Centrele de zi şi Casa Emmanuel, precum şi 15 copii cu dizabilităţi, din asistenţă maternală.

Însoţiţi în permanenţă de personalul centrului, dar şi de 20 de studenţi voluntari din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, de la Facultatea de Kinetoterapie, dar şi de trei studente din Belgia, voluntare, de la Colegiul Limburg din Hasseld, copiii au fost angrenaţi în activităţi fizice precum: depăşirea traseului cu obstacole, cros şi popice, alături de alte jocuri interactive, momente de pantomimă şi dans.

După o bine meritată şedinţă de face painting, beneficiarii Complexului Terapeutic Blijdorp au participat la un picnic organizat pentru toţi invitaţii, de către Asociaţia „Părinţilor cu nevoi speciale”din Suceava.

Premergător zilei de 1 iunie, 20 de copii de la Blijdorp s-au deplasat la Galleria Mall Suceava, acolo unde au avut ocazia să vizioneze un film 3D.

Precizăm că atât la Centrul de zi, cât şi la Centru Emmanuel din Suceava sunt internaţi copii de diferite vârste, care suferă de afecţiuni precum: autism, sindromul Down, paralizie cerebrală, retard mintal.


Intră acum și în grupul de