Cinci focuri de arma trase de politistii de frontiera pentru oprirea unei masini burdusita de tigari de contrabanda (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Focuri de armă au răsunat joi noapte aproape de graniţa de nord a judeţului şi o urmărire ca-n filme cu blocaje şi tamponări a avut loc în jurul orelor 22:00 pe raza localităţii Straja, judeţul Suceava.

Potrivit datelor pe care le deţinem, totul a avut loc în timp ce organele de ordine din cadrul SPF Brodina desfăşurau o misiune specifică de supraveghere şi control a zonei de competenţă, oprind pentru control un autoturism marca „Skoda Octavia” înmatriculat în Marea Britanie.

„Deşi iniţial şoferul autoturismului a oprit la semnalele poliţiştilor de frontieră, ulterior nu s-a mai supus controlului şi a demarat în trombă spre un drum lăturalnic din localitatea Straja”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar Ilie Poroch.

Imediat, s-a pornit în urmărirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice şi luminoase, dar pentru a evita blocajul, şoferul urmărit a lovit lateral partea dreaptă a autospecialei poliţiei de frontieră continuându-şi deplasarea.

„S-a continuat urmărirea autoturismului care a acroşat din nou maşina poliţiei de frontieră, fapt pentru care, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase cinci focuri de armă, două în plan vertical şi trei spre pneurile autoturismului”, a mai adăugat Ilie Poroch.

În urma tuturor celor întâmplate, autoturismul urmărit a derapat într-un şanţ, reuşindu-se astfel reţinerea conducătorului auto, un tânăr de 19 ani, din oraşul Vicovu de Sus, judeţul Suceava.

În maşina condusă de acesta au fost descoperite 5.000 de pachete de ţigări provenite din Republica Moldova, astfel că poliţiştii de frontieră i-au întocmit şoferului acte premergătoare sub aspectul săvârşii infracţiunii de contrabandă.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 45.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de aproximativ 100 de milioane de lei vechi a fost indisponibilizat la sediul SPF Brodina în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de