Curs festiv pentru absolventii claselor a XII-a, de la Colegiul National „Petru Rares” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Elevii celor opt clase a XII-a din cadrul Colegiului Naţional „Petru Rares” din Suceava au participat în dimineaţa zilei de vineri, 1 iunie, la ceremonia cursului festiv, o întrevedere emoţionantă între profesori şi absolvenţii Promoţiei 2012.

Evenimentul găzduit în sala mare a Casei de Cultură din Suceava a reunit deopotrivă părinţi, elevi şi cadre didactice. Acestea din urmă au înmânat absolvenţilor de liceu diplome de merit şi le-au transmis cele mai bune gânduri de viitor.

Cei mai merituoşi dintre elevi au primit diplome şi distincţii de onoare în urma implicării lor în diferite domenii de activitate şcolară şi extraşcolară. Acestea au fost înmânate de diriginţii: NICOLAE Postolache, VIOREL Ieremie, CRISTIAN Sălăgean, ADINA Adam, RADU Milici, MARIANA Roşca, LIVIA Balaci şi PETRONELAMARINELA Aga.

Directorul adjunct al Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava, Anca Greculeac, în calitate de profesor de fizică, a susţinut o prezentare power point pe care a numit-o „Un fel de parodie a ştiinţei în viaţa de toate zilele”, prin intermediul căreia a reuşit să destindă publicul prezent la eveniment. Sub spirit de glumă, profesoara a afirmat: „Dacă ai simţit vreodată că albul care te înconjoară este prea lăptos şi ai vrea ca sufletul să-ţi zburde (…) atunci ai putea să priveşti lumea printr-o prismă şi întreaga măreţie a rulării ţi se va dezvălui. Este fenomenul de dispersie!”

Tot în cadrul manifestării, prof. Olguţa Mustaţă, a avut plăcerea de a înmâna Premiul „Frieda Vigder”. Râvnita distincţie este acordată în fiecare an unuia dintre absolvenţii clasei a XII-a cu scopul de a stimula şi aprecia şi alte calităţi în afara celor strict academice. Premiul în bani a fost înmânat absolventului Emanuel Schipor.

După acest moment, fiecare diriginte şi-a invitat elevii pe scenă, acolo unde i-a premiat pentru rezultatele deosebite obţinute la învăţătură la finele clasei a XII-a. La rândul lor, unii dintre elevi au ţinut câte un discurs în care au relatat cele mai frumoase momente petrecute alături de colectivul clasei şi de profesorii îndrumători, deschizătorii de vise şi idealuri.


Intră acum și în grupul de