Acasă Actualitate Gradinita „1,2,3” din cartierul Burdujeni, unde a fost depistat un focar de...

Gradinita „1,2,3” din cartierul Burdujeni, unde a fost depistat un focar de meningita, va fi inchisa si luni


Intră acum și în grupul de

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a stabilit împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava şi Direcţia de Sănătate Publică Judeţean Suceava ca Grădiniţa „1,2,3” din cartierul Burdujeni, unde a fost identificat un focar de meningită acută virală să fie închisă inclusiv luni 11 iunie 2012.

“Am decis ca grădiniţa să fie închisă şi luni 11 iunie a.c., datorită faptului că în cursul zilei de mâine se va efectua o nouă dezinfecţie generală de către specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava, iar sâmbătă vor fi recoltate noi teste de salubritate. Rezultatele investigaţiilor de la laborator vor fi comunicate în cursul zilei de luni”, informează prefectul judeţului Suceava într-un comunicat de presă.



Focarul de meningită acută virală de la Grădiniţa „1,2,3” din cartierul Burdujeni totalizează în prezent un număr de 9 cazuri, o educatoare şi 8 copii. Toţi pacienţii au forme uşoare şi medii de boală cu evoluţie favorabilă sub tratament, informează Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava.

Probele biologice de la pacienţi au fost transmise către INCDMI Cantacuzino- Bucureşti pentru investigaţii virusologice în vederea stabilirii etimologiei afecţiunii.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version