6,33 kg de fildeș, descoperite de inspectorii vamali de la Siret


Intră acum și în grupul de

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret au descoperit 6,33 kg de fildeş în bagajele personale ale unui pasager care venea din Ucraina şi se îndrepta spre Turcia.

În data de 06 iunie 2012, la Biroul Vamal de Frontieră Siret s-a prezentat un microbuz înmatriculat în Ucraina, condus de un cetăţean ucrainean, care circula în tranzit pe teritoriul Comunităţii Europene, din Ucraina spre Turcia.
La controlul fizic amănunţit efectuat de inspectorii vamali au fost descoperite în bagajele personale ale unui pasager, ascunse şi nedeclarate, 8 bucăţi de fildeş cu o greutate totală de 6,33 kg.

Conform Convenţiei Internaţionale privind Comerţul Internaţional cu specii periclitate de faună şi floră salbatică (Convenţia CITES de la WASHINGTON), ratificată de România prin Legea 69/1994, comerţul cu fildeş este interzis pe plan mondial, în vederea protejării speciilor pe cale de dispariţie, pentru acest tip de marfă existând reglementări speciale la introducerea pe teritoriul Comunităţii.

Autoritatea vamală a dispus reţinerea fildeşului şi a predat cazul organelor competente pentru continuarea cercetărilor.


Intră acum și în grupul de