Ministrul Lucian Isar la Suceava: ”Avem o cu totul alta dimensiune a diplomatiei economice” (VIDEO)

Ministrul delegat pentru mediul de afaceri şi IMM-uri, Lucian Isar, s-a întâlnit vineri seară cu oamenii de afaceri din Suceava și a declarat că Guvernul doreşte să sprijine în cel mai scurt timp dezvoltarea sectorului micro-întreprinderilor şi să soluţioneze problema birocratică în accesarea fondurilor destinate dezvoltării micilor întreprinderi.

„Vom vrea să introducem rapid dezvoltarea pe micro-întreprinderi”, a spus Isar care a arătat că se va lucra pe trei nivele privind plata banilor pentru proiectele accesate, reducerea birocraţiei şi o creştere neinflaţionistă. „Încercăm să lucrăm pe trei nivele. În primul rând să vă primiţi banii cât mai repede. La nivelul doi este birocraţia care mănâncă foarte mult timp şi resurse. Vom încerca să găsim câteva moduri de a vă face viaţa mai uşoară la acest capitol. Mai vrem să avem o creştere neinflaţionistă”, a mai spus ministrul oamenilor de afaceri suceveni cu care s-a întâlnit la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava.

Potrivit lui Lucian Isar, până în prezent, s-a rezolvat problema legată de macrostabilitatea financiară, dar aceasta nu rezolvă foarte multe aspecte legate de creşterea economică. „Până acum s-a rezolvat problema cu macrostabilitatea financiară. Problema cu ea e că nu poţi construi foarte mult în acest moment”, a spus ministrul.

El a mai anunţat că vor fi lansaţi, în zone ale ţării, opt poli de creştere care sunt aglomeraţii de afaceri conexe ce au capacitatea de a multiplica investiţia.

Totodată, ministrul delegat pentru mediul de afaceri a mai spus că Guvernul va introduce obligativitatea ca la parteneriate publice locale să fie obligatoriu un partener local. „Statul va fi mai prezent în economie ca un facilitator al activităţilor private. Avem o cu totul altă dimensiune a diplomaţiei economice”, a mai declarat Lucian Isar.