Acasă Actualitate Urmarire ca-n filme pe kilometri intregi si mai multe focuri de arma...

Urmarire ca-n filme pe kilometri intregi si mai multe focuri de arma trase de politisti pentru a opri o autoutilitara


Intră acum și în grupul de

Urmărire ca-n filmele de acţiune pe o distanţă de kilometri întregi pe drumurile naţionale şi judeţene din Suceava şi mai multe focuri de armă trase în vertical şi direct spre ţintă pentru a opri o autoutilitară.

De asta au avut parte organele de ordine sucevene vineri seară, în jurul orelor 20:00, când un echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Suceava, în timp ce acţiona pe raza comunei Păltinoasa, pe DN 17, cu autospeciala de serviciu având aparatul radar în funcţiune, au surprins o autoutilitară, care circula din sens opus, efectuând manevra de depăşire a unui autocar, pe marcajul pietonal, în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea Interzisă”, încălcând marcajul longitudinal continuu ce desparte cele două sensuri de mers.



„Echipajul de poliţie a efectuat semnalul regulamentar de oprire a autoutilitarei, punând în funcţiune atât semnalele luminoase cât şi cele acustice din dotarea autospecialei, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea către ieşirea din localitate către Suceava”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Panţiru.

De aici a început toată nebunia. Poliţiştii au pornit în urmărirea conducătorului autoutilitarei, somându-l prin staţia de amplificare a autospecialei, să oprească imediat, iar în momentul în care a fost ajuns din urmă, conducătorul autoutilitarei a schimbat brusc direcţia de mers către stânga, pătrunzând pe contrasens, cu intenţia de intra pe un drum lateral, însă din cauza neadaptării vitezei, acesta a intrat în coliziune lateral stânga cu gardul unei spălătorii auto.

Atât de hotărât să scape de urmăritori era şoferul maşinii încât după impact, chiar dacă şi-a avariat serios autovehiculul, conducătorul autoutilitarea a continuat deplasarea accelerând continuu.

„În această situaţie, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul şi muniţia din dotare, executând mai multe focuri de armă în plan vertical, concomitent cu efectuarea de somaţii verbale, după care au efectuat şi un număr de 3 focuri de armă în direcţia roţilor autoutilitarei. Conducătorul auto a continuat deplasarea pe drumul de acces către Cantonul Silvic Bucovăţ, unde, după ce a parcurs o distanţă de aproximativ 500 m, în apropierea lizierei pădurii a oprit şi a coborât de la volanul maşinii fugind în pădure”, ne-a mai declarat Gabriel Panţiru.

Văzând acest lucru, membrii echipajului de poliţie au solicitat sprijinul colegilor din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului şi Secţiei 10 Poliţie Rurală Păltinoasa, care s-au pus pe scotocit pădurea, între timp autovehiculul părăsit fiind urcat pe o platformă şi dus la sediul Poliţiei Oraşului Gura Humorului.

După mai bine de două ore de la startul nebuniei, conducătorul auto fugar a fost identificat în persoana unui bărbat de 43 de ani din Păltinoasa, după ce acesta s-a prezentat la sediul Secţiei 10 Poliţie Rurală Păltinoasa, unde a recunoscut că el este cel care a condus autoutilitara şi că nu a oprit la semnalele agenţiilor de poliţie rutieră, întrucât s-a speriat. Verificat cu aparatul etilotest a mai rezultat şi că şoferul consumase băuturi alcoolice.

„Pentru faptele săvârşite conducătorul auto a fost sancţionat cu o amendă totală în valoare de 3.400 lei, ridicarea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare şi suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă totală de cinci luni”, a conchis insp.princ. Gabriel Panţiru.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version