Trei accidente grave, petrecute intr-o singura zi, in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul zilei de luni, în judeţul Suceava au fost înregistrate nu mai puţin de trei accidente de circulaţie grave, toate având loc pe fondul vitezei excesive.

Primul incident rutier a avut loc, conform purtătorului de cuvânt din cadrul IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Panţiru, în jurul orelor 07:00, chiar în municipiul reşedinţă de judeţ, pe Calea Obcinilor.

Aici, un tânăr conducător auto de 23 de ani, din comuna Dolheşti, a lovit-o în plin pe o suceveancă de 57 de ani, care s-a angajat în traversare regulamentară pe trecere de pietoni, semnalizată corespunzător. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava fiind internată cu traumatism cranio-cerebral, contuzie toracică, plăgi multiple craniu şi fractură a oaselor gambei stângi.

Al doilea accident a avut loc odată cu venirea serii, în jurul orelor 20:00, pe DJ 209A, în interiorul comunei Horodniceni, când o şeferiţă de 21 ani, din municipiul Fălticeni, în timp ce conducea autoturismul proprietate, din cauza vitezei excesive şi a unei explozii la roata dreapta faţă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat într-un cap de pod.

„În urma coliziunii a rezultat accidentarea gravă a pasagerei din dreapta conducătorului auto, o tânără de 24 de ani, care s-a ales cu fractură de femur drept. Şoferiţa a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ne-a declarat Gabriel Panţiru.

Ultimul incident rutier a avut loc aproape de miezul nopţii, mai exact la orele 23:00, pe drumul forestier „Călimani” din municipiul Vatra Dornei, judeţul Suceava, care este închis circulaţiei publice.

Cercetările efectuate de organele de ordine au stabilit că vinovat de producerea accidentului este un tânăr de 28 de ani din comuna Şaru Dornei, care într-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat cu maşina proprietate în albia râului Neagra, autoaccidentându-se grav.

Verificările au stabilit că şoferul înainte de a se urca la volan consumase şi băuturi alcoolice.


Intră acum și în grupul de