Focarul de meningita acuta virala de la Gradinita „1,2,3” din Burdujeni este tinut sub control de medicii suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Focarul de meningită acută virală depistat la Grădiniţa „1,2,3” din cartierul sucevean Burdujeni este ţinut sub control de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava şi de medicii secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, au asigurat reprezentanţii DSP în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi.

Deşi totalul cazurilor se ridică la 18 îmbolnăviri, medicii suceveni spun că meningita acută virală este cunoscută ca o boală contagioasă cu sezonalitate maximă vara şi toamna, în special cea cauzată de enterovirusuri. Ea a evoluat sporadic, pe teritoriul judeţului, încă de la începutul anului. Reamintim că în cursul anului 2011, în judeţul Suceava au fost înregistrate 21 de cazuri sporadice de meningită acută virală.

„Meningita acută virală se manifestă prin febră peste 39-40 grade, cefalee, vărsături, dureri abdominale cu scaune mai moi. Este practic o inflamaţie a meningelui, a foiţii care înveleşte creierul. Boala este una virală care se tratează, dar nu cu antibiotice şi care necesită monitorizarea pacientului timp de şase luni, de către medicul neuropsihiatric”, a explicat dr. Corina Stănescu, şefa Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

Prezentă la discuţie, directoarea Grădiniţei „1,2,3” din Burdujeni, Niculina Niţă, a declarat: „Prima sesizare din partea părinţilor am primit-o la unitatea noastră marţi, după trei zile de week-end. Am luat-o iniţial ca pe un zvon, ulterior ne-am consultat cu Spitalul Judeţean Suceava şi cu DSP Suceava, după care, în regim de urgenţă părinţii au fost sunaţi şi solicitaţi să vină la grădiniţă şi să îşi ia copiii acasă pentru a se putea face dezinfecţia (…) Primii părinţi care au avut internare ar fi trebuit să respecte ceea ce scrie în contractul încheiat între unitatea noastră şi ei, la începutul anului şcolar, cu privire la starea de sănătate a copiilor lor”.

Aceasta a precizat că marţi, la deschiderea unităţii pentru preşcolari care s-a făcut cu acordul DSP Suceava, din cei 235 de copii câţi figurează înscrişi la Grădiniţa „1,2,3”, s-au prezentat doar 4 copii.

„În urma controalelor efectuate de specialiştii DSP la unitatea şcolară din Burdujeni, pot spune că condiţiile oferite celor mici sunt foarte bune. Grădiniţa arată foarte bine, are toate circuitele, pahare, papuci de unică folosinţă şi nu numai”, a declarat directorul DSP Suceava, Ludovic Abiţei.

Focarul de meningită acută virală totalizează până în prezent un număr de 18 cazuri (17 copii şi 1 adult ), internate în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dintre care 5 cazuri cu forme uşoare, iar restul cu forme medii de boală.

„Evoluţia tuturor cazurilor este favorabilă sub tratament, deja fiind externaţi doi pacienţi”, au dat garanţii reprezentanţii DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de