Tabara de pregatire a loturilor olimpice internationale de la Manastirea Humorului se apropie de final


Intră acum și în grupul de

La Mănăstirea Humorului se desfăşoară până joi, 14 iunie 2012, Tabăra de pregătire a loturilor olimpice internaţionale, a informat prof. dr. Petru Crăciun, coordonator al lotului olimpic al României şi al Cercului de Astronomie de la Palatul Copiilor Suceava.

Contactat telefonic, acesta a declarat că elevii din loturilor olimpice internaţionale vor participa la Olimpiadele Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică din acest an.

“Judeţul Suceava este reprezentat de trei elevi: Remus Bompa, Mircea Vacariuc şi Iustina Crăciun, care s-au calificat cu rezultate foarte bune.

Remus Ştefan Bompa este elev în clasa a VIII-a, la Colegiul Naţional << Nicu Gane >> Fălticeni, el calificându-se la Olimpiada Internaţională de Astronomie, care va avea loc, în perioada 16 – 24 octombrie, în Coreea de Sud. Mircea Vacariuc este elev în clasa a VIII-a, tot la Colegiul Naţional << Nicu Gane >> Fălticeni şi va reprezenta Suceava la Olimpiada de Astronomie a Statelor Europene, care va fi găzduită de România, de oraşul Timişoara, în luna august. Iustina Crăciun, elevă în clasa a X-a, va pleca la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, care se va desfăşura în luna august, în Brazilia. Anul trecut, Iustina a cucerit bronzul la aceeaşi competiţie, desfăşurată în Polonia”, a explicat Petru Crăciun, pentru NewsBucovina.ro.

Potrivit acestuia, logistica pentru pregătirea elevilor în tabăra de la Mănăstirea Humorului, este asigurată în cea mai mare parte de Palatul Copiilor Suceava, care dispune de cel mai mare telescop mobil, de 400 mm. „Tabăra de pregătire a elevilor reprezintă un proiect de parteneriat între Palatul Copiilor Suceava, Societatea Ştiinţifică Cygnus – club UNESCO şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. La sesiunile de pregătire teoretică şi practică de la Mănăstirea Humorului, participă zece elevi olimpici internaţionali şi profesorii îndrumători din ţară”, a completat Crăciun.

Precizăm că tabăra de pregătire a loturilor olimpice internaţionale de la Mănăstirea Humorului a început în data de 1 iunie 2012.


Intră acum și în grupul de