Primaria Suceava va pune umarul la buna desfasurare a manifestarilor legate de implinirea a 500 de ani de existenta a Manastirii Hagigadar (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană va veni în sprijinul Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România în vederea bunei desfăşurări a manifestărilor legate de sărbătorirea împlinirii a 500 de ani de existenţă a Mănăstirii Hagigadar.

Prevăzută a avea loc în perioada 10 – 13 august, manifestarea va fi una de amploare cu numeroşi invitaţi de seamă printre care se numără şi Patriarhul suprem al tuturor armenilor, Sanctitatea Sa Karekin al II-lea. Prezenţa patriarhului Karekin al II-lea a fost anunţată de preşedintele Uniunii Armenilor din România, Varujan Vosganian, care a precizat că la acest eveniment a fost invitată şi conducerea Guvernului din Armenia.

Potrivit edilului şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, ajutorul municipalităţii va consta în efectuarea unor lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii şi găsirea unor spaţii de cazare pentru o parte din invitaţi.

În cadrul Eparhiei armene din România funcţionează 10 parohii, cele mai importante comunităţi fiind la Bucureşti şi la Constanţa. În judeţul Suceava sunt două mănăstiri monumente istorice armene, la Zamca şi Hagigadar.


Intră acum și în grupul de