Promotia 2011 a elevilor de la Scoala Militara de Subofiteri Falticeni a intrat in randurile Jandarmeriei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În ziua de duminică, 17 iunie 2012, începând cu ora 11.00, a avut loc ceremonia de absolvire şi acordare a gradului de sergent major promoţiei 2011 de elevi jandarmi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, informează într-un comunicat de presă, cpt. Irina Airinei, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei fălticenene.

Potrivit acesteia, elevii din seria 2009-2011 au susţinut examenul de absolvire care a constat în probe practice, scrise şi orale, în perioada 11-16 iunie a.c. Ceremonia de absolvire şi acordare a gradului de sergent major promoţiei 2011 a avut loc duminică, 17 iunie, începând cu ora 11.00 în prezenţa rudelor şi prietenilor elevilor jandarmi, precum şi a oficialităţilor: reprezentanţi ai comunităţii locale, comandanţi ai structurilor colaboratoare.

„Festivitatea a debutat cu prezentarea onorului colonelului dr. Ovidiu VASILICĂ, împuternicit prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române şi şef al Statului Major. A urmat cuvântul comandantului şcolii, colonel Laurenţiu HOPU care a mulţumit tuturor celor care au contribuit la formarea promoţiei 2011 de subofiţeri jandarmi ai şcolii noastre şi le-a urat succes în activitate.

În continuare, colonel Mihai MUNTEANU, şeful Biroului Planificare Metodică şi Informare Documentare din cadrul şcolii a dat citire ordinul de acordare a gradului de sergent major şi de numire a şefului de promoţie, seria 2009-2011.

După oficierea serviciului religios, a luat cuvântul, sergent major Ilaş Adriana, şeful celei de-a doua promoţii de absolvenţi a şcolii care a precizat: << Pentru marea majoritate a fost un alt examen de maturitate prin care, într-un fel sau altul, ne-am asumat alegerea făcută. Ne-am pregătit să purtăm cu demnitate uniforma bleu-jandarm şi astăzi, ne înveşmântează în acest moment festiv care marchează drumul carierei noastre >> .

Au mai luat cuvântul Florin SINESCU, prefectul judeţului Suceava, deputatul Cătălin NECHIFOR, precum şi alţi invitaţi.

Colonel dr. Ovidiu VASILICĂ a reamintit elevilor responsabilitatea de a oferi cetăţenilor României garanţia legalităţii, corectitudinii şi imparţialităţii, clădite prin respectarea valorilor şi principiilor civice şi morale, dar şi printr-o pregătire profesională temeinică.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea batalionului de absolvenţi în aplauzele oficialităţilor şi întregii asistenţe”, precizează Irina Airinei în document.

Ea a menţionat că în aceeaşi zi, subofiţerii au fost repartizaţi în sistem videoconferinţă la unităţile Jandarmeriei Române în funcţie de punctajul dintre media de absolvire şi cea de şcolaritate pe cei doi ani de studiu, urmând să se prezinte la acestea, miercuri, 20 iunie 2012.


Intră acum și în grupul de