Ovidiu Doroftei si Gavril Virvara sunt noii viceprimari ai Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liberalul Ovidiu Doroftei şi social-democratul Gavril Vîrvara au fost aleşi, joi, în cadrul ședinței de constituire a CL Suceava, viceprimari ai Sucevei. Doroftei a primit 13 voturi “pentru” şi 10 “împotrivă” şi a fost desemnat viceprimar al Sucevei din partea PNL (USL). Vîrvara a primit 13 voturi “pentru” şi 10 “împotrivă” şi a fost desemnat viceprimar al Sucevei din partea PSD (USL).

La ședința de constituire a CL Suceava de joi, primarul Ion Lungu, reales pentru al treilea mandat, a anunțat că optează pentru funcția de primar după ce a fost ales și consilier local întrucât a candidat și pe lista PDL pentru Consiliul Local, pe acest loc fiind validat primul supleant de pe listă.

După validarea celor 23 de consilieri locali, din care 12 USL, 10 PDL și unul PPDD, majoritatea a ales pe președintele executiv al PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Donțu, în funcția de președinte de ședință al CL Suceava.

Ulterior, primarul ales al municipiului Suceava, Ion Lungu, al cărui mandat a fost validat de Judecătoria Suceava, a depus jurământul.
Noul Consiliu Local a ales apoi cei doi viceprimari ai municipiului care au fost propuși de USL ce deține majoritatea în CL Suceava.

Consilierul local PDL Lucian Harșovschi, a declarat că în CL Suceava va trebui respectat votul sucevenilor care a determinat ca USL să aibă majoritate, motiv pentru care PDL nu are nicio propunere pentru funcțiile de viceprimar.

Președintele de ședință, Ovidiu Donțu, a subliniat că majoritatea din CL Suceava va respecta opoziția din acest consiliu.

În urma votului, au fost aleși viceprimari Ovidiu Doroftei, consilier local PNL, fost prefect de Suceava în anul 2008 și pe consilierul local PSD Gavril Vîrvara, om de afaceri sucevean.

La ședința de constituire a CL Suceava au participat prefectul Sucevei, Florin Sinescu, președintele ales al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, dar și deputații PDL de Suceava, Ioan Bălan și Dan Gabriel Gospodaru.


Intră acum și în grupul de