Cei mai multi dintre pelerinii veniti la Hramul Sucevei nu au apelat la locurile de cazare puse la dispozitie de Primarie


Intră acum și în grupul de

Chiar dacă Primăria Suceava a pus la dispoziţia pelerinilor sosiţi la Hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” locuri de cazare gratuite în internatele a trei licee din municipiul reşedinţă de judeţ, oamenii nu s-au înghesuit să se odihnească în aceste locaţii, poate şi pentru că în acest an, vremea a ţinut cu ei, cei mai mulţi preferând să înnopteze fie pe iarba din incinta locaşului de cult sucevean, fie pe la rude şi cunoştinţe.

Potrivit primarului Ion Lungu, municipalitatea a asigurat câteva sute locuri de cazare pentru credincioşii veniţi la Suceava din toate părţile ţării, de sărbătoarea Sânzienelor. Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pelerinii ar fi putut înnopta la internatele Colegiilor „Petru Muşat” şi „Samuil Isopescu”, precum şi al Liceului cu Program Sportiv din municipiul Suceava, unde puteau ajunge cu ajutorul unui microbuz pus la dispoziţie de Primăria Suceava, care i-ar fi transportat la orice oră pe doritori la locurile de odihnă şi înapoi la mănăstire.

Cele mai multe solicitări, în număr de 40, au existat la Colegiul Tehnic “Petru Muşat” din Suceava, acolo unde iniţial au fost pregătite 70 de locuri de cazare. “Cu microbuzul pus la dispoziţie de Primăria Suceava nu a sosit niciun pelerin şi nu cunosc motivul. În schimb, oamenii care au dorit să se cazeze la noi m-au contactat personal, telefonic, cunoscându-mă de anul trecut. În fiecare cameră din internat există disponibile câte 4 paturi”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul colegiului sucevean, Maria Teodoreanu.

La Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” din Suceava au solicitat cazare doar 20 de pelerini, ne-a declarat directorul instituţiei de învăţământ, Michaela Melinte.

Chiar dacă astfel de cazări se fac de câţiva ani la Suceava, în acest an, la Liceul cu Program Sportiv, unde erau disponibile 50 de locuri pentru odihnă şi înnoptat, nu s-a cazat niciun pelerin.

“Anul trecut am cazat 48 de pelerini, însă în acest an nu am primit nicio solicitare de cazare. Probabil oamenii au găsit locuri de odihnă în alte locaţii”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, administratorul Liceului cu Program Sportiv Suceava, Mirela Cimpoi.

Peste 12.000 de pelerini, sosiţi din toate zonele ţării, au participat duminică la procesiunea prin care racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou, ocrotitorul Sucevei, a fost scoasă pe străzile din municipiu.


Intră acum și în grupul de