Administratorul unei firme din Campulung Moldovenesc, inselat prin metoda furnizarii codurilor de reincarere a cartelelor telefonice


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, au fost sesizaţi marţi dimineaţă, de o femeie de 43 de ani, administrator al unei societăţi comerciale din municipiu, că a fost înşelată prin metoda codurilor de reîncărcare.

Aceasta le-a povestit organelor de ordine că în jurul prânzului zilei de vineri, a fost apelată la domiciliu pe telefonul personal cu număr de fix de către o persoană, care s-a recomandat ca fiind reprezentant al unei firme de telefonie mobilă. Acesta i-a comunicat că aparatul care emite coduri de reîncărcare în rețelele de telefonie mobilă ce se află montat la magazinul pe care-l gestionează este defect și trebuie deblocat.

Femeia, credulă, nu s-a mai chinuit să verifice la reprezentanții societăţii cu sediul în municipiul Piatra-Neamț, căreia îi aparține aparatul de emitere coduri reîncărcare telefonie mobilă, dacă este vreo defecțiune la acesta, după care i-a comunicat persoanei care o sunat-o numărul de telefon al gestionarei, pentru a-i spune ce trebuie să facă.

Marţi dimineaţă când adevăraţii reprezentanți ai firmei căreia îi aparține aparatul au solicitat încasările, s-a constatat o lipsă de 115 euro reprezentând 12 coduri de reîncărcare în rețelele de telefonie mobilă.

„Gestionara a precizat că a fost apelată la numărul de telefon al magazinului în două zile consecutive de către o persoană care s-a recomandat cu același nume și aceiași calitate ca și administratorei, cu precizarea că aparatul de emitere coduri cartele de reîncărcare este defect și este necesară emiterea unor coduri de deblocare. Gestionara s-a conformat, a emis în prima zi 10 coduri de reîncărcare cu valoarea totală de 100 euro, iar a doua zi două coduri de 15 euro”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Panţiru care a adăugat că cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Câmpulung Moldovenesc sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „înșelăciune”, comisă de autori necunoscuţi.


Intră acum și în grupul de