Problema reabilitarii termice a blocurilor, in atentia Primariei Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Deoarece până la ora actuală de la Bucureşti sau din partea Uniunii Europene nu a venit nici un semnal cu privire la susţinerea financiară sau nu a programului de reabilitare termică a blocurilor, municipalitatea suceveană vrea să ia în propriile mâini problema şi să găsească o rezolvare independent de administraţia centrală.

În acest sens, un proiect de principiu va fi analizat în cadrul primei şedinţe a Consiliului Local Suceava ce va avea loc pe data de 12 iulie. Proiectul prevede identificarea unor soluţii financiare pentru sprijinirea locuitorilor care doresc anveloparea termică a apartamentelor din partea Primăriei cu sume cuprinse între 25% şi chiar 100%.

Edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a atras însă atenţia că prioritate vor avea Asociaţiile de locatari care pot face dovada că deţin în cont măcar jumătate din costurile la care se ridică lucrările.

„Din păcate, nu vine nici un semn de la Bucureşti sau de la Bruxelles, iar timpul trece şi îndată vine frigul, aşa că ne vom lua soarta în mâini. Vom încerca să acordăm facilităţi financiare familiilor care nu deţin fondurile necesare, dar prioritare vor fi asociaţiile care dau dovada existenţei în cont măcar a jumătate din banii necesari, pentru că încă mai sunt probleme din partea acestora în ce priveşte achitarea lucrărilor efectuate în 2010”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de