Cazul exproprierilor de la Scheia a fost adus in atentia procurorului general al Romaniei


Intră acum și în grupul de

Cazul exproprierilor la șoseaua de centură a municipiului Suceava a fost evocat de ministrul Justiției, Titus Corlățean, în cadrul discuţiilor purtate vineri, la Gura Humorului, între procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, şi procurorii generali ai Parchetelor Curților de Apel, pe tema combaterii faptelor de corupție.

Corlăţean a amintit că s-a întâlnit cu sute de locuitori din Scheia care i-au semnalat o situație foarte gravă legată de terenuri şi despăgubiri în cazul exproprierilor la șoseaua de centură a municipiului Suceava mai ales că unele persoane au primit terenuri, pe păşunea comunei, contrar legislaţiei, dar că aceste terenuri se află exact pe linia şoselei de centură și au primit despăgubirile cele mai mari, după care legisația în domeniu a fost modificată.

Ministrul Justitiei a spus că locuitorii comunei i-au înaintat documentele aferente și memorii și i-a spus procurorului general că îi va transmite toate aceste elemente în vederea anchetării cazului. ”Îi voi transmite toate aceste și aștept o reacție a Parchetuui General care să-și facă publică poziția”, a spus Corlățean.

Prefectura Suceava a anunţat în luna mai că din 2011 a sesizat IJP Suceava să verifice dacă la exproprierile făcute pentru ruta şoselei ocolitoare a municipiului Suceava au fost fapte de natură penală după ce a constatat cazuri ilegale de punere în posesie pe păşunea comunei Şcheia şi pe traseul şoselei.

Fostul prefect de Suceava Sorin Arcadie Popescu spunea în iunie 2011 că unele persoane au obţinut ilegal terenuri în comuna Şcheia în zona şoselei de centură şi că a constatat că aplicarea Legii fondului funciar s-a făcut “mai mult sau mai puţin legal”.

El a arătat că s-au făcut schimburi proporţionale de teren între proprietari şi Consiliul Local Şcheia cu suprafeţe din păşunea comunală, iar ulterior nu s-a realizat o evidenţiere strictă a izlazului comunal pe care nu se pot face puneri în posesie şi că a constatat că există persoane puse în posesie cu terenuri pe zona unde ar trebui să fie proprietatea privată a comunei Şcheia.

Prefectura Suceava a început şi procedurile de anulare a celor 41 de titluri de proprietate obţinute ilegal pe izlazul comunal.


Intră acum și în grupul de