Un caz de rabie si unul de carbune emfizematos la bovine din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un caz de rabie a fost înregistrat, în ultimele zile, la o bovină din comuna suceveană Pârteştii de Sus, informează şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), dr. Petrea Dulgheru, într-un comunicat de presă.

Potrivit directorului DSVSA Suceava, bovina aparţinea lui Todirică Strugariu din localitatea amintită mai sus şi a manifestat semne clinice specifice rabiei. „Examenele de laborator au confirmat suspiciunea de rabie. A fost declarat focarul de boala si au fost instituite masurile legale specifice. In contact cu bovina au intrat un numar de patru persoane fapt semnalat autoritatilor sanitare, respectiv DSP Suceava care a dispus vaccinarea antirabica a persoanelor in cauza”, a explicat Dulgheru.

El a mai informat că tot în ultimele zile, a fost diagnosticat şi un caz de carbune emfizematos la o bovina apartinand dorneanului Petru Dîrla. Bovina a murit sambata , proprietarul a anuntat medicul veterinar, care a semnalat boala DSVSA Suceava.

O echipa condusa de directorul DSVSA Suceava cu un autolaborator s-a deplasat la fata locului in vederea recoltarii de probe de laborator in vederea stabilirii diagnosticului de specialitate. “Analizele de laborator au confirmat suspiciunea de carbune emfizematos. A fost efectuata o ancheta epidemiologica la fata locului si a fost instituite masuri specifice”, a declarat şeful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru.


Intră acum și în grupul de