Autoturismele au fost tinta hotilor, pe parcursul zilei de marti, in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Cinci minute de neglijenţă din partea propietarului unui autoturism au fost suficiente pentru ca spărgătorii de maşini să îl lase pe acesta fără 150 de milioane de lei vechi.

Potrivit Biroului de informare publică din cadrul IPJ Suceava, incidentul a avut loc marţi dimineaţă, în jurul orelor 10:00, când un câmpulungean de 33 de ani şi-a parcat autoturismul proprietate pe strada Islazului, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. După ce l-a închis şi l-a asigurat, victima a mers în vizită la o cunoştinţă preţ de cinci minute. La întoarcere, a constatat însă că geamul din dreapta faţă al maşinii este spart, iar din interior dispăruse un plic aflat pe scaunul de lângă şofer în care erau 15.000 de lei.

Tot marţi, în jurul orelor 10:30, poliţiştii suceveni au fost sesizaţi de un localnic de 29 de ani că şi maşina sa a fost spartă.

Cercetările efectuate de organele de ordine au stabilit că autovehiculul a fost vizitat de hoţi pe când se afla parcat pe strada Celulozei din municipiul reşedinţă de judeţ cu portierele închise şi asigurate, iar sistemele de asigurare nu prezentau urme de forţare. Totuşi, din torpedoul maşinii au fost scoase și abandonate pe scaunul dreapta față mai multe bunuri, chei, cărți de vizită, cartele de interfon, fără ca din acest loc să fie sustrase bunuri sau valori dar de sub bord, lângă torpedo, dispăruse o staţie de emisie-recepție în valoare de aproximativ 300 de lei.

O altă plângere pe adresa oamenilor legii a venit în jurul orelor 08:00 şi din partea unui sucevean de 31 de ani. Din primele verificări, a rezultat că autoturismul a fost parcat în curtea socrului victimei, lăsându-l neasigurat pe timpul nopţii, iar dimineaţă tânărul a constatat că persoane necunoscute i-au sustras din interior suma de 500 lei aflată într-un portofel din piele, în buzunarul portierei din stânga faţă precum şi un telefon mobil, valoarea prejudiciului fiind estimat la circa 700 lei.

În toate cazurile, oamenii legii încearcă să identifice autorii şi să recupereze pe cât posibil prejudiciul cauzat.


Intră acum și în grupul de