Un candidat care a dat BAC-ul la Colegiul National „Mihai Bacescu” Falticeni a fost eliminat din examen, fiind surprins cu un telefon mobil


Intră acum și în grupul de

Absolvenţii claselor a XII-a din judeţul Suceava au susţinut miercuri proba scrisă obligatorie a profilului, fie la matematică, fie la istorie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, insp. Laura Hacman, la această probă a examenului de bacalaureat au fost prezenţi 6.217 de candidaşi, din cei 6.463 de înscrişi, un număr de 246 de elevi fiind absenţi. Cei mai mulţi dintre candidaţi, 4.686, au dat examenul la matematică, în timp ce proba la istorie a fost susţinută de 1.531 de candidaţi.

Proba scrisă obligatorie din cadrul BAC-ului nu a fost lipsită de incidente.

Laura Hacman a declarat că în Centrul de examen de la Colegiul National “Mihai Băcescu” Falticeni, un candidat a fost eliminat, fiind surprins de către asistenţi cu un telefon mobil.

Vineri, 6 iulie, va avea loc ultima proba scrisă din cadrul examenului de bacalaureat, cea la alegere, a profilului şi specializării.

Cel mai tensionat moment pentru candidaţi va fi cel al afişării rezultatelor, care va avea loc duminică, 8 iulie 2012.

Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor avea ocazia să depună contestaţii luni, 9 iulie, între orele 08:00–12:00.

Timp de trei zile, în perioada 10-12 iulie va avea loc rezolvarea contestaţiilor, iar vineri, 13 iulie 2012 vor fi afişate rezultatele finale ale examenului de BAC 2012.


Intră acum și în grupul de