Proiectul „FIT TO TOURISM – FIT TOUR” a ajuns la final


Intră acum și în grupul de

Proiectul „FIT TO TOURISMFIT TOUR”, demarat de Camera de Comert si Industrie (CCI) Suceava, in 2010, si care viza imbunatatirea capitalului uman din turism pe regiunea NE si NV, se inchide la Conacul Domnesc.

Proiectul a fost finantat cu suma de 3 milioane euro si a constat in organizarea de programe de calificare in Suceava, Piatra Neamt si Baia Mare.

Ovidiu Dontu, fost manager de proiect la Camera de Comert si Industrie Suceava:

“La inchiderea proiectului participa secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Barhalescu, presedintele Consiliului Judetean, Catalin Nechifor si prefectul Sucevei Florin Sinescu”.

Cristian Barhalescu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului:

“Am batut Suceava si Neamt destul de bine. Faptul ca Ovidiu Dontu a lansat proiectul e extraordinar pentru ca pregatirea in turism e esentiala. Daca nu esti pregatit cum trebuie, ospitalitatea nu ajunge. Cursurile acestea au acoperit o plaja mare. Daca nu faci insa turism si cu inima, degeaba faci.

Il rog pe Catalin Nechifor sa constituie la Suceava un nucleu care sa produca astfel de proiecte si sa facem legi bune si corecte care sa ajute industria de turism.”

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

“La Suceava avem cu totii inima si vom face ca inima turistica sa bata la unison. Avem un handicap legat de structura de comunicare. Indiferent cat de mult ne-am dori sa crestem turismul, la Suceava nu e o activitate atat de puternica incat sa fie dominanta. Judetul e doar favorizat de patrimoniu. Din pacate, infrastructura ruteiera e cea mai dificila chestiune care se resimte. Modernizam Aeroportul Salcea si sper ca in doi ani sa putem zbura direct in UE.

Vom constitui un Consiliu Consultativ economic care sa reuneasca institutiile statului si mediul privat si care sa inceapa urgent treaba. Interesul e comun. Cautam un manager de centru pentru promovarea turistica. Vreau o persoana care sa fie acceptata si de zona administrativa si de cea privata, sa putem construi impreuna.

Avem 96 de hectare de teren forestier in Paltinoasa, care e al CJ si pe care dorim sa il punem in valoare. Propun sa facem un proiect unicat, in estul Europei, nu foarte scump, si sa facem un Safari Park, unde turistii sa vina sa vada habitatul natural. E o idee, sunt insa 96 de hectare, astept idei de la cei din turism.

O noua zona schimabila, in Calimani, care nu incurca nicio zona deja dezvoltata. E un proiect care sa puna in valoare altitudinea si vrem o investitie publica. Numarul de turisti nu e atat de mult crescut cum se tot spunea. Trebuia sa facem un moment zero si sa gandim pentru viitor si sa gasim solutii.”


Intră acum și în grupul de