Traficul feroviar pe magistrala CFR Suceava – Cluj Napoca, intrerupt din cauza copacilor cazuti pe calea ferata in timpul furtunii de duminica, a fost reluat

Traficul feroviar pe magistrala CFR Suceava – Cluj Napoca, întrerupt în urma furtunii de duminică, a fost reluat luni, în jurul orei 16:00, în prezent circulându-se normal, fără deficienţe, informează Prefectura Suceava, într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, în urma vântului puternic, pe magistrala CFR Suceava-Cluj Napoca, duminică, la ora 15:51, traficul feroviar a fost întrerupt pe tronsonul Coşna – Grădiniţa- Silhoasa, din cauza copacilor care au rupt firele de înaltă tensiune şi au căzut peste calea ferată. „Am mobilizat echipe ale Direcţiei Silvice Suceava, ISU Bucovina şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava pentru a debloca linia de cale ferată de cei circa 25 de arbori căzuţi din cauza furtunii, astfel încât persoanele care folosesc transportul feroviar să nu aibă de suferit”, a declarat prefectul judeţului Suceava Florin Sinescu prezent la Coşna.

În urma intervenţiei ISU „BUCOVINA” Suceava, Direcţiei Silvice Suceava şi IJJ Suceava, traficul a fost reluat la 21:15 cu locomotive DIESEL.

În comunicatul Prefecturii se mai arată că în urma ploilor torenţiale însoţite de grindină şi vânt puternic, care au căzut pe parcursul zilei de duminică, au fost afectate acoperişurile a 153 de locuinţe din judeţ, din care 150 în comuna Grămeşti şi 3 în comuna Bălcăuţi. Au fost inundate, totodată, o porţiune de 0,15 km de drum comunal în comuna Bălcăuţi, 2.000 de ha teren în comuna Grămeşti şi 2.000 de ha în comuna Bălcăuţi.

De asemenea, în urma fenomenelor meteorologice periculoase înregistrate duminică, au fost afectate 15 linii electrice aeriene, din care şapte în zona Vatra Dornei, patru în zona Fălticeni şi Suceava şi patru în zona Siret –Rădăuţi, se mai arată în comunicatul Prefecturii Suceava.