“VOTEAZA LEGAL!”


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presă

Ministerul Administraţiei şi Internelor organizează o campanie de informare a cetăţenilor români cu drept de vot, în contextul organizării referendumului pentru demiterea preşedintelui, cu privire la riscurile nerespectării legislaţiei referitoare la procesul electoral.

Campania de informare se desfăşoară la nivelul întregii ţări, sub sloganul “Votează legal!”.

Obiectivele acestei campanii sunt informarea cetăţenilor asupra sancţiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei electorale şi conştientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal.

Efectivele tuturor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor reprezentate la nivelul judeţului Suceava vor desfăşura, pe toată durata derulării campaniei, întâlniri cu cetăţenii atât în mediul urban, cât şi în mediul rural şi vor distribui pliante cu mesajul campaniei de informare.

Campania se adresează cetăţenilor români cu drept de vot, în special, tinerilor care împlinesc 18 ani, celor care votează pentru prima dată, populaţiei cu drept de vot din mediul urban şi rural, membrilor formaţiunilor politice sau voluntari ai acestora, tuturor celor implicaţi în derularea campaniei electorale, potrivit MAI.

În cadrul acţiunilor campaniei, pentru promovarea mesajului acesteia, vor fi postate afişe în locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate, vor fi distribuite pliante – cu preponderenţă în mediul rural şi în locurile cu valori de trafic ridicat (în perioada campaniei electorale), respectiv în secţiile de votare (în ziua votului), iar spoturile TV şi audio vor fi difuzate la posturile centrale şi locale de televiziune şi radio.

Centrul Judeţean de Comunicare Suceava


Intră acum și în grupul de