27 de noi imbolnaviri cu meningita, in utima saptamana


Intră acum și în grupul de

27 de pacienţi din judeţul Suceava, cu vârste cuprinse intre 1 si 17 ani, au fost internaţi în săptamâna 16-22 iulie 2012, cu diagnosticul „Meningita acuta virala” .

Potrivit unei informări transmise de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava,
dintre aceştia, 16 provin din mediul rural, iar restul din municipiile Suceava (7 cazuri) si Radauti (1 caz) Vatra Dornei (1 caz) si orasele Liteni si Gura Humorului (câte 1 caz).

Din totalul de 232 cazuri înregistrate până în prezent, 99 au domiciliul in municipiul Suceava. Mai sunt internaţi un numar de 38 pacienti, toti cu forme uşoare şi medii de îmbolnavire, cu evoluţie favorabilă sub tratament simptomatic.

Un numar mai mare de cazuri de imbolnavire (intre 6 si 17 ani ) se inregisteaza in 7 localitati de pe raza judetului: Udesti, Frasin, Zvoristea, Ipotesti, Veresti, Salcea si Moldovita urmând ca DSP Suceava sa actioneze punctual, impreuna cu medicii de familie, pentru distribuirea de materiale de informare-educare catre populatie si produse dezinfectante.

“Mentionam ca in aceste localitati se inregistreaza mici focare familiale cind 2 sau 3 membri ai aceleasi familii se imbolnavesc, dovada a necunoasterii sau nerespectarii recomandarilor medicale.

Faptul ca in 13 localitati s-au inregistrat intre 2 si 4 cazuri de imbolnavire, iar in alte 21 de localitati doar cite un singur caz, demonstreaza faptul ca numarul de imbolnaviri este sub control şi ca majoritatea populatia aplica recomandarile repetate de respectare a regulilor de igiena personala si comunitara si se prezinta la medic la aparitia primelor semne de imbolnavire”, arată DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de