O eleva a Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava a castigat locul I la Concursul National „Alege! Este dreptul tau”

Suceveanca Alexandra Ana Gora, elevă a Colegiului Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava, a obţinut locul I la proba individuală din cadrul Concursului naţional pe teme de protectia consumatorilor, “Alege! Este dreptul tau”, informează Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, competiţia, care a ajuns la ediţia a X-a, a fost organizată de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor împreună cu Ministerul Educaţiei Cercetarii Tineretului si Sportului şi s-a încheiat vineri, 21.07.2012, cu festivitatea de premiere a castigatorilor.

Concursul s-a desfăşurat în Centrul de agrement “New Paradise” din Eforie Sud si s-a bucurat de participarea unui numar de 84 de elevi, care si-au demonstrat cunostintele din domeniul protectiei consumatorilor pe parcursul a două etape: concursul individual (eseu si test grila) si concursul pe echipe (studiu de caz, interpretare spot publicitar, realizare a unui poster etc.). Tot în cadrul concursului au fost premiate desenele realizate de elevii claselor I – VI precum şi etichete executate de elevii claselor VIIVIII.

Câştigătorii concursului la proba individuală au fost:

• Gora Alexandra Ana Gora, locul I, Colegiul Economic “D.Cantemir” Suceava
• Raluca Elena Sârbu, locul II, Colegiul Economic Buzău;
• Cosmin Bogdan Memetea, locul III, Colegiul Economic “Partenie Cosma” Oradea.

Câştigătorii probei pe echipe au fost:

• Locul I-echipa formată din elevii din judeţele Satu – Mare, Bihor şi Maramureş
• Locul II-echipa formată din elevii din judeţele Ilfov, Buzău şi Prahova
• Locul III-echipa formată din elevii din judeţele Cluj, Bistriţa – Năsăud şi Sălaj

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor mai precizează în comunicatul de presă că stabilirea câştigătorilor a fost realizată de o comisie alcătuită din Cătălina Chendea, inspector general în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, preşedinte al comisiei, Mirela Şişman, inspector în Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Georgeta Mocanu, comisar superior la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Viorica Ierimia şi Adina Frâncu membre a Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România, Daniela Cârmaciu, specialist marketing şi comunicare “Tetra Pak Balkans” SRL şi Florentina Varga, redactor “Radio România Actualităţi”.

“Concursul a prilejuit participanţilor nu numai o întrecere privind cunoştinţele din domeniul protecţiei consumatorilor, ci şi o afirmare a invetivităţii şi a spiritului de echipă, atât în cadrul probei studiu de caz ce a avut ca cerinţă alcătuirea unei scenete privin procurarea de fonduri pentru o asociaţie de consumatori, cât şi în elaborarea unui poster reprezentativ pentru regiune lor.

Desenele şi etichetele realizate de elevii claselor I – VIII s-au remarcat prin alegerea culorilor, realizare şi căutarea artistică întro temă dificilă – protecţia consumatorilor, informarea şi educarea lor”, mai menţionează sursa citată.

Totodată, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor felicita toţi elevii participanţi la acestă ediţie si mulţumeşte tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect.