Triatlonul „Aripi si Cai-Putere”, la Aerodromul Floreni

Aerodromul Floreni din Vatra Dornei va găzdui sâmbătă şi duminică Triatlonul “Aripi şi Cai-Putere”. Potrivit organizatorilor, echipajele înscrise în concurs vor evolua AEROMOTOHIPO, respectiv în aer (pe aeronavele lor, indiferent de categorie), la sol (pe ATV-uri de zeci de cai-putere) şi la semi-înălţime (în şaua unui cal adevărat). “Probele vor pune în evidenţă curajul, stăpânirea de sine, agerimea minţii, calmul şi puterea de convingere. Şi nu în ultimul rând, capacitatea de auto-perfecţionare şi dorinţa de a fi cel mai bun.

Proba AERO impune echipajelor evoluţia în condiţii de zbor la vedere (VFR). Zborul se desfăşoară pe un traseu impus, se punctează lucrul cu harta şi cronometrul de bord, precizia încadrării spaţio-temporale şi corectitudinea calculelor de navigaţie.

Proba MOTO solicită un minim de cunoştinţe tehnice, adaptabilitate la caracteristicile de operare ale ATV-ului, un bun echilibru între reacţii şi control, aprecierea nivelului de pericol şi menţinerea în marja de siguranţă, o bună orientare spaţială şi putere de
concentrare.

Proba HIPO cere stăpânirea unui singur calputere, dar cu personalitate proprie ! Este necesară onestitate şi blândeţe , o comunicare într-un mod special dar şi fermitate din partea călăreţului. Proba punctează atât capacitatea de control şi evoluţia pe un traseu simplu (uşor de executat chiar şi pentru începători) cât şi atitudinea în şa a călăreţului”, explică organizatorii competiţiei.

Pe lângă concursul propriu-zis, aceştia au pregătit pentru publicul spectactor, pe parcursul zilei de sămbătă, un miting aerian, care va cuprinde, zboruri de agrement, zboruri semi-acrobatice, lansări de paraşutişti.

Aerodromul Floreni este localizat la 10 km vest de Vatra Dornei, 60 km nord-est de Bistriţa şi 85 km sud-vest de Suceava.