Modificari la programul „Cornul si laptele”. Copiii intoleranti la lactoza sau gluten pot primi produse care nu contin aceste ingrediente


Intră acum și în grupul de

Guvernul Romaniei a modificat, printr-o ordonanta de urgenta publicata vineri, actul normativ care reglementeaza programul “Cornul si laptele”, arată avocatnet.ro. Conform noilor reglementari, care în vigoare în data de 30 iulie, copiii care sufera de intoleranta la lactoza sau gluten vor putea beneficia de alimente care nu contin aceste ingrediente.

Sursa citată arată că OG nr. 9/2012, publicata in Monitorul Oficial nr. 523, din 27 iulie 2012, modifica OG nr. 96/2000, act normativ ce reglementeaza programul guvernamental prin care elevii din ciclul gimnazial si prescolarii din invatamantul de stat si privat primesc zilnic, atunci cand sunt prezenti la cursuri, produse lactate si de panificatie.

Prin modificarile aduse de OG nr. 9/2012, Guvernul permite elevilor si prescolarilor care au intoleranta la lactoza si/sau gluten sa beneficieze de produse lactate si de panificatie, care nu contin aceste ingrediente. Pentru a primi astfel de produse, copiii trebuie sa prezinte acte medicale care sa dovedeasca intoleranta la lactoza si/sau gluten, arată avocat.net.ro.

“La cererea motivata a parintilor, copiii care sufera de intoleranta la gluten si/sau lactoza, dovedita cu acte medicale, beneficiaza de produse lactate si de panificatie care nu contin gluten/lactoza, in limita unei valori zilnice de 1,17 lei/elev sau prescolar”, se precizeaza in OG nr. 9/2012.

Noile reglementari au intrat in vigoare la 3 zile de la publicare lor in Monitorul Oficial, si anume pe 30 iulie 2012.


Intră acum și în grupul de