Actorul Horatiu Malaele va primi joi o stea pe Aleea Celebritatilor


Intră acum și în grupul de

Actorul Horaţiu Mălăele va primi joi o stea pe Aleea Celebrităţilor, la o zi după ce va sărbători împlinirea vârstei de 60 de ani, în semn de recunoaştere şi preţuire pentru o viaţă dăruită teatrului.

La evenimentul care va avea loc în Piaţa Timpului, la ora 12,00, va participa şi primarul general al Capitalei Sorin Oprescu, care îi va înmâna actorului Placheta Bucureştiului.

“Ca actor de comedie ştie foarte bine că râsul aduce lumină, destindere pe chipul şi în sufletul omului. Râsul începe pentru el de la zâmbetul fin provocat de o simplă glumă până la cel caustic, acid, izvorât din indignarea marilor comediografi ai lumii în faţa contradicţiilor de nerezolvat ale existenţei. E mereu prezent, activ, inventiv. Un artist vrăjitor, care se mişcă cu modestie, simplitate şi cucereşte săli întregi doar prin simpla prezenţă acolo. Are umor şi improvizează tot timpul. Sunt onorat că a dat curs invitaţiei de a relua spectacolul “Podul” şi de a monta “Lautrec la Bordel” pe scena Teatrului Metropolis. Umorul lui Horaţiu are puterea de a sintetiza tristeţea unei umanităţi, dar şi frumuseţea, poezia şi sensibilitatea ei şi tocmai de aceea se înscrie în seria scurtă a marilor comedianţi ai lumii. Este o onoare pentru mine, în calitate de director, actor şi nu în ultimul rând de prieten să-i acordăm o stea pe Aleea Celebrităţilor”, declară George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, citat în comunicat.

Aleea Celebrităţilor este un proiect cultural iniţiat şi organizat de Teatrul Metropolis, Cocor şi Primăria Municipiului Bucureşti, care a debutat în ianuarie 2011 şi găzduieşte stelele unora dintre cei mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România.

Pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului strălucesc deja stelele altor mari personalităţi: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Ştefan Iordache (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Ion Caramitru, Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihuţ, Marin Moraru, Iurie Darie, dar şi a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”.

Sursa: Jurnalul.ro


Intră acum și în grupul de