Acasă Actualitate Doua gospodarii mistuite de flacari, marţi noapte, in localitatea Marginea, judetul Suceava

Doua gospodarii mistuite de flacari, marţi noapte, in localitatea Marginea, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Două gospodării s-au transformat în scrum, marţi noapte, în localitatea Marginea, judeţul Suceava. Incendiul a izbucnit în jurul orelor 19:30, pornind din şura uneia dintre gospodării şi s-a transformat în scurt timp într-un adevărat pârjol.

Pentru stingerea flăcărilor a intervenit o întreagă armată de pompieri, fiind vorba potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul ISU Suceava, lt. Marian Ruscan, de Grupa opertivă a Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă „Bucovina” împreună cu forţele Detaşamentului Rădăuţi cu 4 autospeciale de stingere, Garda de Intervenţie Siret cu 2 autospeciale, Garda de Intervenţie Vicov cu o autospecială, Garda de Intervenţie Solca, Detaşamentul Suceava şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Marginea, Suceviţa şi Volovăţ, cu 3 autospeciale şi 12 voluntari.



Intervenţia a fost deosebit de dificilă deoarece până la sosirea pompierilor flăcările înghiţiseră două case de locuit şi nu mai puţin de opt anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de aproximativ 350 de metri pătraţi, existând permanent pericolul extinderii la alte trei locuinţe învecinate şi la fondul forestier existent în apropiere.

În ciuda intervenţiei pompierilor, pârjolul a mistuit şurile, adăposturile de animale, bucătăriile de vară şi alte anexe din ambele gopodării precum şi casele de locuit în proporţie de 90%.

Pe timpul intervenţiei, trei persoane au suferit atacuri de panică, două dintre ele refuzând transportul la spital, iar cealaltă a fost transportată la UPU Rădăuţi incendiul fiind lichidat aproape de miezul nopţii.

„În urma investigaţiilor efectuate, a rezultat faptul că suspectă pentru provocarea incendiului este fiica proprietarei gospodăriei de unde au izbucnit flăcările, care a plecat de la domiciliu în jurul orei 19:30, din cauza unor certuri avute cu mama sa pe parcursul zilei. În prezent, se efectuează cercetări pentru identificarea acesteia urmând a se dispune procedural”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Panţiru.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version