Premierul Victor Ponta a fost oaspetele de seama a hramului Mănăstirii Putna din acest an


Intră acum și în grupul de

Un număr foarte mare de credinciosi ortodocsi au participat miercuri, la Putna, la Hramul Mănăstirii, prilejuit de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, oficialitățile estimândd că ar fi fost vorba de peste 10.000 de oameni, la Sfânta Liturghie fiind prezenţi o serie întreagă de politicieni nationali si locali, cea mai importantă participare find cea a primului ministru al României, Victor Ponta, care este și liderul național al PSD.

Dl Ponta a venit la sărbătoarea mănăstirii Putna cu soţia sa, Daciana, alături de el fiind președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, vicepreședintele CJ, Alexandru Băișanu, prefectul judetului, Florin Sinescu, deputaţii PSD Eugen Uricec şi Ioan Stan şi senatorul Gavril Mîrza dar si mai mulți șefi de instituții descentralizate din județ.

Victor Ponta a mers prin mulţime cel putin un kilometru, parcurgând pe jos traseul ce leagă sediul Primăriei de mănăstire, s-a întreţinut cu oamenii prezenţi la Putna, mulţi dintre aceştia urându-i să nu se lase, iar alţii i-au mulţumit pentru că şi-au reprimit pensiile întregi.

Un moment mai delicat pentru premier a fost atunci când a intrat în mănăstire când un bărbat din multime a strigat „MINCINOSILOR” precizând însă că face referire şi la preşedintele interimar Crin Antonescu, fără a da însă prea multe explicații. Premierul a trecut peste incident și le-a urat “La mulţi ani” celor care îşi sărbătoresc miercuri onomastica: “Dumnezeu să le dea o viaţă mai bună!”

De remarcat că foarte multi dintre pelerini prezenti la slujbă şi-au făcut fotografii cu Victor Ponta şi cu soţia acestuia.

De asemenea, el a spus că Adormirea Maicii Domnului este cea mai importantă sărbătoare a Putnei şi a precizat că va veni aici de câte ori va putea.
Premierul Victor Ponta şi soţia sa, Daciana, s-au recules câteva minute la mormântul lui Ştefan cel Mare din biserica mănăstirii.

De remarcat că la slujba de la Putna a fost prezentă și o delegatie de la PDL Suceava, condusă de președintele organizației județene, Gheorghe Flutur, care este și secretar general al partidului la nivel national, el fiind însoţit de secretarul general adjunct, deputatul Ioan Bălan, de preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PDL, Lucian Harşovschi şi de șeful grupului de consilieri județeni suceveni, Vasile Ilie.


Intră acum și în grupul de