Expozitia “Muzee in aer liber” Suceava-Cernauti a fost deschisa la Muzeul de Stiintele Naturii din Suceava


Intră acum și în grupul de

La Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava a fost vernisată vineri, expoziţiei “MUZEE ÎN AER LIBER” SUCEAVACERNĂUŢI, desfăşurată în cadrul proiectului “Moştenire tradiţională comună – Element de promovare europeană” MIS ETC 710, proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

“Ne aflăm aproape de finalul unui proiect European derulat cu Muzeul Satului din regiunea Cernăuţi, un proiect transfrontalier care din punctul nostru de vedere a fost extraordinar de benefic”, a declarat directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

Potrivit acestuia, din punct de vedere al patrimoniului s-a încercat abordarea unor subiecte legate îndeosebi de evidenţa acestuia. Proiectul este adresat şi turismului din zona Bucovinei. “Practic au fost achiziţionate 70 de suporturi audio, 35 pentru partea română, 35 pentru partea ucraineană, în limba română, ucraineană şi engleză. Alături de acestea a fost scos albumul celor două muzee, vederi, flyere, hărţi care contribuie în egală măsură la promovarea celor două instituţii”, a spus Ursu.

Directorul a explicat că, colaborarea între specialiştii de o parte şi de alta a graniţei a fost foarte bine venită şi că s-a desfăşurat în condiţii cât se poate de normale.

La evenimentul de la Suceava au fost prezenţi membrii echipei de proiect din partea partenerului ucrainean.

Reamintim că Muzeul Bucovinei împreună cu partenerul român – Consiliul Judeţean Suceava şi partenerul ucrainean – Muzeul Regional de Arhitectură Populară şi Trai din Cernăuţi desfăşoară proiectul transfrontalier MOŞTENIRE TRADIŢIONALĂ COMUNĂELEMENT DE PROMOVARE EUROPEANĂ din data de 12 aprilie 2011 şi până în data de 11 octombrie 2012.

Obiectivul general al acestui proiect constă în dezvoltarea cooperării transfrontaliere în vederea relevării moştenirii culturale comune prin îmbunătăţirea cunoaşterii reciproce între instituţiile de cultură de profil muzeistic, aflate de o parte şi de alta a graniţei.

Expoziţia va rămâne deschisă publicului sucevean timp de o lună.


Intră acum și în grupul de