Sute de oameni au asistat la demonstratiile spectaculoase cu foc care au avut loc in Cetatea de Scaun a Sucevei. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Sute de suceveni s-au aflat sâmbătă seară, în cea de-a treia zi a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, pe platoul şi în Cetatea de Scaun a Sucevei, acolo unde au asistat la un spectacol inedit cu foc.

Fie că au venit însoţiţi de prieteni sau de familie, oamenii au asistat cu interes la parte dintre momentele artistice pregătite de cavalerii, domniţele, jonglerii şi cascadorii din Cetate, fiecare moment aducând suspans şi uimire pe chipurile celor care au asistat la manifestări.

Cetăţenii au putut urmări turnirul cavaleresc susţinut de Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, lupte organizate de Străjerii Coroanei, urmate de un concurs în care a fost implicat şi publicul, sau lupte în cadrul unor scenete realizate de Paladinii de terra medies.

Unul dintre cele mai aşteptate momente care a avut loc în jurul orei 21.00, cel care a strâns cel mai numeros public, a fost spectacolul cu foc pregătit de Asociaţia Gladius Dei – Sine Missione. Membrii acestui grup au arătat pricepere în jocul cu focul, fiind răsplătiţi cu aplauze puternice din partea spectatorilor.

Suspansul şi tensiunea au continuat odată cu intrarea în scenă a trupei Hypnosis, cea care a stârnit panică şi aşteptare atât în rândul copiilor, cât şi al adulţilor prezenţi la eveniment. Aceştia au pus în scenă un moment spectaculos de „dansuri macabre” în care au demonstrat că focul poate fi controlat. De la ora 22.30 a avut loc „Noapte supravieţuitorilor în Cetate”.

Festivalul de Artă Medievală a adus sâmbătă noapte un număr impresionant de suceveni şi pe platoul Cetăţii, acolo unde comercianţii au vândut cu succes: mici cu muştar, vată de zahăr, bere şi suc natural de mere, cozonac, poale în brâu, kürtős kalács, mere caramelizate, nuci, arahide, migdale pralinate, halva şi alte bunătăţi.

“Am făcut vânzări mari în această seară a Festivalului, îndeosebi între ora 20.00 şi 22.00. Am servit efectiv un val imens de clienţi”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, unul dintre comercianţi.

Închiderea oficială a Festivalului de Artă Medievală din Cetatea de Scaun a Sucevei va avea loc duminică, 19 august, la ora 19.20.


Intră acum și în grupul de