Noapte alba pentru pompierii suceveni pe 18 august


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul zilei de 18 august 2012, în judeţul Suceava s-au produs două incendii la locuinţe ale cetăţenilor. S-a reuşit limitare efectelor negative ale acestor evenimente şi din fericire nici unul dintre acestea nu s-a soldat cu victime, în ciuda faptului că aceste evenimente au avut loc pe timpul nopţii.

Astfel, noaptea trecută, la ora 00.24, pompierii din municipiul Vatra Dornei au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie de lemne, aparţinând de H.N din municipiul Vatra Dornei.

Militarii s-au deplasat cu două autospeciale la faţa locului, unde au constatat că ardea magazia de lemne pe o suprafaţă de 100 mp şi bunurile din aceasta (20 mc lemn, 1 ATV), cu pericol de propagare la întreaga gospodărie. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Nu s-au înregistrat victime şi nici alte probleme deosebite pe timpul intervenţiei.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric de la un cablu neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Puţin mai târziu, la ora 01.04, pompierii din Gura Humorului au fost solicitaţi pentru a interveni la un incendiu izbucnit în satul Capu Codrului, com. Păltinoasa, la o locuinţă aparţinând lui I.C. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei ardea acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie. S-a reuşit limitarea incendiului l-a suprafaţa incendiată în momentul ajungerii la locul intervenţiei, reuşindu-se astfel salvarea gospodăriei.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar cauza probabilă de incendiu au fost scânteile provenite de la un coş de fum necurăţat. Misiunea pompierilor s-a încheiat la ora 03.40 în această dimineaţă.


Intră acum și în grupul de