Nechifor: „Nu avem suficient personal de specialitate in CJ”


Intră acum și în grupul de

Catalin Nechifor, presedintele Consiliului Judetean Suceava

TEXT LIVE:

“Am discutat cu guvernatorul regiunii Cernauti despre Euroregiunea Prutul de Sus. In ultima perioada insa activitatea a cam stagnat. Am stabilit sa facem sedinta la Suceava in care sa invitam partenerii din Germania si de la Cernauti. Eventual, sa aducem si invitati din Austria.

Vreau sa gandim un set de proiecte care sa fie propuse pentru finantare transfrontaliera. Cei din Ucraina vor ca formalitatile la granita sa fie simplificate. Dorim ca Punctul de Trecere a Frontierei de la Vicovu de Sus sa fie functional pentru traficul de persoane si marfuri, in cel mai scurt timp.

Sunt bucuros ca plenul CJ a decis in unianimitate ca Targul de Turism al Bucovinei sa fie reluat. Nu am inteles de ce in ultimii patru ani a fost interzis. Cred ca organizarea unui astfel de targ este extrem de importanta. Langa noi va veni si USV si CCI Suceava. Sper sa vina si alti actori importanti.

Din pacate, la Suceava nu prea sunt spatii generoase pentru astfel de activitati. Voi discuta si cu primarul orasului Gura Humorului ca sa gasim solutia optima. Intentionam sa aducem la targ si altfel de structuri: site-urile de booking. Turismul nu mai e ca in trecut, trebuie actionat puternic pe Internet.

Sunt un tip realist si nu am mari asteptari pentru aceasta editie a Targului de Turism. Nu veti vedea la mine raportari de genul celor vazute in ultimii ani.

Acum sunt taxe la pensiuni si pe apa din fantana. Sunt multe chestiuni care trebuie reglate. Sper ca legea turismului sa fie finalizata in curand in Parlament. Vom incerca la anul sa gasim un instrument prin care CJ sa faca un fel de garantare a serviciilor turistice care respecta standardele de calitate.

Nu avem suficient personal de specialitate in CJ. Am discutat cu premierul si incercam sa convingem FMI de faptul ca trebuie crescuta angajarea in administratia publica.

Vestea buna e ca totalul datoriilor SC Drumuri si Poduri sunt cam egale cu ce au de incasat de la Consiliul Judetean pentru lucrarile efectuate. Nu am decis ce vom face. Astept un punct de vedere al celor care conduc firma. E pacat ca Flutur a refuzat plata lucrarilor si s-au acumulat penalitati de 25 miliarde lei vechi.”


Intră acum și în grupul de