Aproape 38.000 de lei au fost incasati din vanzarea biletelor, la Festivalul de Arta Medievala de la Suceava


Intră acum și în grupul de

A VI-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” desfăşurat în perioada 16-19 august, în Cetatea de Scaun a Sucevei, a adus Muzeului Bucovinei încasări în valoare de 37.970 lei, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul instituţiei sucevene, Emil Ursu.

Potrivit acestuia, ediţia din acest an a Festivalului de Artă Medievală s-a desfăşurat în condiţii bune, deşi din cauza lucrărilor de restaurare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, spaţiul alocat manifestărilor din program a fost mult mai mic decât la ediţiile precedente.

„Au fost vândute 11.962 bilete, mai puţine cu aproximativ 2.000 comparativ cu anul trecut, lucru motivat de spaţiul limitat, dar şi de lipsa turnirurilor cu care sucevenii erau obişnuiţi. Target-ul nostru a fost de 10.000 de bilete. Aşadar, ne declarăm mulţumiţi”, a arătat Ursu, care a ţinut să precizeze că au existat foarte muţi suceveni care au preferat să rămână pe platoul cetăţii fără a pătrunde în interiorul acesteia.

El a arătat că valoarea rezultată din vânzarea biletelor a fost de 37.970 de lei. „Costurile întregii manifestări au fost uşor mai ieftine decât cele de anul trecut, asta în condiţiile în care am avut mai multe trupe, însă nu am organizat turnirul, care de regulă costă mai mulţi bani decât spectacolele ecvestre. Cea mai aglomerată seară a festivalului a fost cea de sâmbătă, dar şi duminică, în intervalul orar 17.00-21.00”, a spus directorul.

Reamintim că la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală au fost aduse trei trupe noi: “Şoimii de argint” din Oradea, „Garda de Bistriţa” şi Trupa de muzică medievală „Lupus Dacus”.

„Ca perspectivă de viitor în buna desfăşurare a Festivalului Medieval, există lucruri pe care doresc să le fac de mai mulţi ani şi nu am reuşit. Va trebuit rezolvată problema toaletelor publice, a punctelor de achiziţie pentru apă, sucuri, a iluminatului. Dacă dă Dumnezeu, până în primăvară, vor fi gata toaletele Cetăţii de Scaun, care vor avea apă curentă şi condiţii civilizate de utilizare”, a punctat Ursu.


Intră acum și în grupul de